JUSMŠ"Ivan Goran Kovačić"

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Aktuelnosti

Srednjoškolski klub „ART AND CRAFT“ na izložbi cvijeća

El. pošta Štampa PDF

20170210 slika1Članovi preduzetnickog kluba "Art & Craft", su u Đardinu od 10.02-12.02., kroz kreativnu radionicu pravili maštovite aranžmane, koje su prodavali po reprezentativnim cijenama. Cvijeće za aranžmane je dijelom obezbijedila Opština Herceg Novi, a dijelom članovi preduzetničkog kluba "Art & Craft". Novac ostvaren prodajom aranžmana namijenjen je organizaciji "Fenix" za djecu oboljelu od kancera. Svaka čast mladi preduzetnici, dokazujete se kao humani i dobri ljudi!

Pročitajte i članak objavljen na  www.radiohercegnovi.net

 

Učenici turističke škole na sajmu u Ljubljani

El. pošta Štampa PDF

slika 1Učenici drugog razreda turističke skole, Barbara Božović, Katarina Seferović, Andrea Pešić, Anđela Šiljegović i Aleksa Jaredić osvojili su srebrno priznanje na sajmu turizma "Natur Alpe Adria " u Ljubljani. Učenici su se takmičili na temu "Putujem , dakle jesam" kroz usmenu, pismenu i video prezentaciju našeg grada. Kao i ostali učesnici imali smo osmišljen štand sa motivima grada i lokalnim specijalitetima i naravno Cvijetom mimoze.

pogleaj foto galeriju>>>

 

"NATOUR ALPE-ADRIA" Sajam turizma u Ljubljani

El. pošta Štampa PDF

Učenici razreda IItu predstavljaće našu školu i grad na sajmu turizma "NATOUR ALPE-ADRIA" u Ljubljani. Ovo je promotivni spot kojim će prikazati naš grad.

 

Novogodišnji bazar

El. pošta Štampa PDF

slika 6Dana 23.12.2016 godine organizovan je Novogodišnji bazar - organizator je Preduzetnički klub “Art and Craft”,uz podršku likovne sekcije nađe skole. Bogati štandovi rezultat su predanog rada članova kluba,a raznovrsnost kolača dugujemo kako našim mamama, profesoricama tako i članicama kluba. Bazar su posjetili predstavnici TO Herceg Novog, Herceg Festa, Stambeno-komunalnog, firme Bencom. Veliku podršku bazaru i samom preduzetničkom klubu dala je i hercegnovska opština odnosno g-din Andrija Radman, novčanom uplatom koja će omogućiti realuzaciju stručnog izleta našeg kluba i svakako bolji rad i trud svih nas. Zahvaljujući direktoru naše skole, pojedinim profesoricama, đacima i posjetiocima bazara, skupili smo 123€ koja su već danas uplaćena Stambeno komunalnom u cilju očuvanja novskih palmi. Mi smo dobar tim, pred kojim stoje brojni zadaci, zato nas podržavajte.

pogledaj foto galeriju>>>

 

Prezentacija "Bokeški Inbox"

El. pošta Štampa PDF

tomo katurictomo.katuric2Dana 20.12.2016. godine u svečanoj sali škole naš poznati filatelist g-din Tomo Katurić, dobitnik prestižnih međunarodnih i državnih nagrada održao je predavanje učenicima naše škole na temu: „Bokeški inbox“ – priče o pismima.

G-din Katurić je u zanimljivom izlaganju upoznao učenike sa kulturološkim značajem pisma kao vida komunikacije apostrofirajuči komunikaciju bokeških pomoraca sa svojim zavičajem, istorijatom pisma, poštanske marke i poštanskog saobraćaja u Crnoj Gori a posebno u Boki.

 

Poziv na Novogodišnji bazar

El. pošta Štampa PDF

plakat 01Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Novogodišnji bazar koji organizuju mladi preduzetnici  naše škole. Mašta, kreativnost, ambicija i timski rad  rezultirali su zanimljivim rukotvorinama koje će biti izložene u  holu škole od 10 do 14 časova. Prihod od bazara namjenjen je očuvanju novskih palmi.
Dođite i podržite nas!

 

Prezentacija preduzetničkog kluba "Art &Craft"

El. pošta Štampa PDF

slika 2Dana 16.12.2016. godine u 10:30, u Svečanoj sali škole, održana je prezentacija preduzetničkog kluba „Art &Craft“, prva u ovoj školskoj godini, na temu posledica bolesti zavisnosti i značaja prevencije. Zajedničkim radom i trudom učenika turističke, ekonomske, trgovačke škole i gimnazije uz koordinaciju kluba prof. Minju Ivanović i psihologa Tanju Relić. Prezentacija je sadržala:

  • - prikaz rezultata ankete – Alkohol i drige iz ugla srednješkolaca
  • - film na temu bolesti zavisnosti učenika IVtu
  • - recitaciju pjesme „Drugu“ (pisac Jovana Zorić, IVtu)
  • - poruke o prijateljstvu i životu koje su govorili članovi preduzetničkog kluba.
 


Strana 7 od 33