JUSMŠ"Ivan Goran Kovačić"

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Aktuelnosti

Državno takmičenje

El. pošta Štampa PDF

20170227vladimirjovanovicDržavno takmičenje u znanju za srednje škole održano je 26.02.2017. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Podgorici. Nasu školu predstavljalo je deset ucenika, i to:

  • iz engleskog jezika Vido Mandić i Nikola Jontes – mentor Snežana Brajović, i Sara Novovic – mentor Sanja Ateljević;
  • iz geografije Vladimir Jovanović, Bogdan Malavrazić i Marko Vulović – mentor Srđan Kulinović;
  • iz njemackog jezika Branka Stijović, Andrija Nogulović i Nikola Sredanović – mentor Radica Dinić;
  • iz istorije Vesna Vavić – mentor Branislav Krečković.

Najveci uspjeh postigao je Vladimir Jovanović, učenik IIg odjeljenja, koji je osvojio drugo mjesto u državi na takmičenju iz geografije.

Zapažen uspijeh postigli su i Vido Mandić iz engleskog jezika i Branka Stijović iz njemackog jezika, koji su bili pozvani na usmeni dio ispita, i na kraju osvojili osmo mjesto. 

 

Karneval u Rijeci

El. pošta Štampa PDF

slika 6Na poziv NVO "Maškare", grupa naših učenika pod mentorstvom profesorice Ksandre Popović, učestvovala je 25. i 26.2.2017. godine na velikom karnevalu u Rijeci sa maskom pod nazivom "Gospodari prstenova".

Pogledaj foto galeriju>>>

 

Zlato za košarkaše i košarkašice

El. pošta Štampa PDF

kosarkasi 25022017Sjajan uspjeh naših učenika u finalu takmičenja Školske sportske igre 2017. godine, koje je održano 25. februara 2017. godine u Danilovgradu.

Dvije zlatne medalje, zlatne košarkašice i zlatni košarkaši!!!

Tim košarkašica u sastavu: Anđela Varezić, Ksenija Šabanović, Dragana Zloković, Ivana Zloković, Klaudija Baćović, Katarina Lučić, Anđela Krivokapić, Olivera Perišić, Nataša Radović i Martina Milošević, predvodila je profesorica Radmila Popović.

Tim košarkaša u sastavu: Ilija Gardašević, Jovan Konjević, Filip Popović, Marin Prga, Stefan Vukojević, Novak Obradović, Vladimir Ivović, Petar Vujović, Vojisalav Lepetić i Igor Ćurić predvodio je profesor Jovica Gudeljević.

Čestitamo na uspjehu i želimo puno sreće na Evropskom prvenstvu u Poreču.

 

 

Tribina: Zdravi stilovi života

El. pošta Štampa PDF

slika 1Dana 23.02.2017.god. u našoj školi je održana tribina o veoma aktuelnim temama: Zdravi stilovi života, narkomanija i HIV/AIDS.

Tribinu su predvodili dr Milena Proročić i predstavnici Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica (JU Kakaricka gora).

Učenici su animirani u pravcu shvatanja bitnosti i značaja predstavljenih tema, posebno u kontekstu izazova kojima su izloženi mladi u savremenom društvu.

Tribina je protekla u interaktivnom odnosu predavača i učenika, što je pokazatelj i garant uspješnosti uloženog obostranog truda aktera ostvarene tribine.

Pogledaj foto galeriju>>>

 

Humanitarna žurka

El. pošta Štampa PDF

slika1 115.02, prije početka Prvog Crnogorskog Teletona, preduzetnicki kkub "Art & craft" je organizovao humanitarnu žurku, podršku ovoj velikoj akciji. Ostvaren je prihod od 200€ a uz to je svaki član kluba uputio i poruku ili poziv kao još jedan znak podrške. Bravo za skolu i klub!

 

Lubarda 13.02.2017. godine

El. pošta Štampa PDF

slika1 713. februara 2017. godine učenici naše škole su tradicionalno položili cvijeće ispred biste umjetnika Petra Lubarde u Herceg Novom.

Pogledaj foto galeriju>>>

 

"Hipici" osvojili treće mjesto

El. pošta Štampa PDF

20170211maskenbalDrugi maskenbal 48. Praznika mimoze održan je sinoć u hotelu „Palmon bay“ u Igalu i još jednom je u prepunoj sali vladala  dobra atmosfera. Sve je počelo nastupom Mjesne muzike Đenović i mažoretki, a za pravi štimung bile su zadužene grupe „Tri kvarta“ iz Kotora i novski „Boka bend“ koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Potom su salom zagospodarile maske i najavile da će i ovo biti noć za pamćenje. Učestvovalo je preko 200 maski iz Kotora, Tivta, Budve, Podgorice, Beograda, Herceg Novog, Makedonije pa cak i iz daleke Australije. U završnici  maskenbala publika je birala najbolje, a prema njihovoj odluci prvo mjesto i nagradu od 1 000 eura je osvojila grupa „Maskarada“ iz Tivta sa 23 člana koja je predstavljala ilirsku kraljicu Teutu i ratnike. Oni su bili i najveseliji na maskenbalu animirajući publiku čitave noći i izvodeći koreografije poput ratničkog plesa i  poklonjenja kraljici. Drugo mjesto i nagradu od 700 eura osvojila je maska „U pamet se braćo Crnogorci“, dok je treće mjesto i nagradu od 500 eura osvojila maska „Hipici“ – učenici SMŠ Ivan Goran Kovačić, sa profesoricom Ksandrom Popović.

Nagrađene su i maske Gospodari pršljenova, Sjedi đe si, ni za đe si nijesi, Upravo vjenčani, Urgentni porođaj, Teniseri – prvih pet i Snježne kraljice Boke Kotorske.

Do kraja Praznika mimoze preostaje još jedan, završni maskenbal za odrasle dok će naši najmlađi sugrađani danas imati svoj bal pod maskama u Institutu „Dr Simo Milošević“.

Maskenbal za mališane uzrasta do 7 godina planiran je od 15:00 do 17:00 sati, a uslijediće onaj za stariju djecu, koji će potrajati do 19:00 sati. Biće nagrađene najbolje pojedinačne i grupne maske, koje će odabrati tročlani žiri, a organizatori su za sve učesnike obezbijedili „Mimozine slatke paketiće“, kao nagradu za učešće na maskenbalu.

preuzeto sa www.radiohercegnovi.net

 


Strana 6 od 33