JUSMŠ"Ivan Goran Kovačić"

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Aktuelnosti

Summer Job 2017

El. pošta Štampa PDF

20170329 sajamposlovaUčenici završnih razreda naše škole posjetili su danas Sajam sezonskog zapošljavanja za studente i maturante "Summer Job 2017" koji je otvoren na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo.

 

Video spot o upisu u srednje stručne škole

El. pošta Štampa PDF

U organizaciji Ministarstva prosvjete i uz podršku Centra za stručno obrazovanje, danas je svečanošću u Podgorici obilježen početak kampanje za podizanje svijesti javnosti u vezi sa prednostima upisa u srednje stručne škole. Tom prilikom je prezentovan i ovaj kratki video spot.

 

Izlet

El. pošta Štampa PDF

20170321 mostarPovodom Dana škole, 21.03.2017. godine organizovali smo kolektivni jednodnevni izlet sa posjetom Mostaru i Trebinju.

 

SVEČANA AKADEMIJA povodom Dana škole

El. pošta Štampa PDF

 

2017 danskole

Tekst u cjelosti preuzet sa portala radio Jadrana.

"U prepunoj Sali Dvorane Park, učenici JU SMŠ Ivan Goran Kovačić upriličili su sinoć edukativno-zabavni program povodom proslave 21. marta, Dana škole.

Sala je bila tijesna da ugosti sve Novljane, koji su i ove godine prisustvom željeli da odaju poštovanje za uspjeh i rad ove obrazovne ustanove.

Osim poruka za zajedništvo, poštovanje prava da se bude drugačiji i kao takav prihvati u društvu, te prava na toleranciju u odnosu na one koji su zbog eventualno druge boje kože ili životnih opredjeljenja neprihvaćeni u društvu, učenici su maestralno osmišljenim programom poslali snažnu poruku društvu da svi imaju pravo da budu to što jesu i da kao takvi moraju biti ravnopravni. Scenskom koreografijom skrenuta je pažnja i na sve prisutnije vršnjačko nasilje u školama, zatim izopštavanje iz društva osoba sa nekom vrstom invaliditeta, te ismijavanje okoline zbog osobenosti pojedinaca.

Tokom trajanja jednočasovnog programa, na video bimu iznad bine konstantno se “vrtio” kratak film, koji je u osnovi nosio poruku “Dozvolite mi” – biti svoj, biti drugačiji i biti prihvaćen. Jer, kako je i glasila jedna od poruka iz filma: “Ako sam ja ono što imam, i ako izgubim ono što imam, ko sam onda ja ?”.

Program je tradicionalno započeo intoniranjem državne himne, te “školskom himnom” “Gaudeamus igitur” škoslkog hora, pod dirigentskom palicom prof. klavira Seške Bogdanović Vojvodić. Pažljivo biranim kompozicijama, u pratnji hora, solisti su dali poseban pečat čitavoj manifestaciji, izvodeći neke od velikih hitova, pa se tako čula “Feel” Robina Williams-a, “Zaspao bih sada ja” Parnog Valjka i druge. Brižljivo koncipiran program na kraju je začinjen maestralnim izvođenjem hora, pjesme “Bohemian rhapsody”, grupe Queen, koja je očarala publiku, zbog čega su hor i diregentica imali višeminutni aplauz, dok je publika poigravala u ritmu pjesme.

Nakon svečanog programa, u holu Dvorane Park učenici ugostiteljskih smjerova pripremili su zakusku, a svim gostima podijeljeno je 58. izdanje školskog lista “Iskra”."

 

Bronza i srebro sa Školskih sportskih igara

El. pošta Štampa PDF

2U okviru Školskih sportskih igara 2017. godine takmičili su se učenici naše škole u fudbalu. Na regionalnom takmičenju i ženska i muška ekipa osvojila je prvo mjesto. Nakon regionalnog takmičenja održano je državno prvenstvo u Pljevljima, 10. marta 2017. godine. Djevojke su osvojile srebro, izgubivši u finalu od djevojaka Srednje stručne škole iz Pljevalja. Mladići su osvojili bronzu, pobjedivši ekipu Srednje stručne škole, takođe iz Pljevalja.

pogledaj foto galeriju>>>

 

Torta za osmjeh

El. pošta Štampa PDF

20170305 torta120170305 torta2Dječiji dom "Mladost" u Bijeloj već 14 godina za redom organizuje humanitarnu akciju "Torta za osmijeh". Ove godine je, između ostalih, i torta naše škole bila zadužena za radost na dječijem licu. Dočekani smo srdačno kao i uvijek. Volonteri su se odmah priključili plesu i igri sa djecom, a sreća u očima i jednih i drugih bila je očigledna. Drago nam je ako smo im bar malo uljepšali dan, jer oni nama svakako jesu.

 

Anketa o izboru zanimanja

El. pošta Štampa PDF

Ovdje možete preuzeti rezultate ankete o izboru zanimanja koja je urađena u osnovnim školama naše opštine.

 


Strana 5 od 33